Make Antwerp Great Again - Cityguide
Deelnemende winkels

Shoppen in Antwerpen met 10% tot 30% korting bij lokale handelaars

Wie deze zomer een wandeling, fietstocht of E-steptour boekt bij ons, krijgt een gratis shopping beleving.

Je krijgt een uitgestippelde wandeling langs geselecteerde Antwerpse handelaars van herenkleding, schoenen, juwelen, dameskleding etc.


Je krijgt 10% tot 30% korting op de aankoop bij de deelnemende winkels. De korting is enkel geldig op de dag van de wandeling en is niet overdraagbaar.


Zo maak je er meteen een gezellig dagje Antwerpen van en steun je meteen de plaatselijke handelaars.

AntwerpAddict Store 


Addict Store, een passie. 

Sinds 2003 zijn ze bij Addict bezig met hun passie, bezeten van alle sporten die je lichaam en hart op een stevige wijze aan het werk zetten.
Ooit gestart als een Running speciaalzaak en toonaangevende partner voor de triatlon sport in de regio Antwerpen, vandaag zijn ze geëvolueerd tot een ambitieus, dynamisch en service-georiënteerd bedrijf waar running, triatlon, fitness, yoga en duursporten centraal staan.
Aanvullend ligt hun focus op samenwerkingen met professionele partners en bedrijven.

Voordeel: 10% korting op aankoop


BenBen

Kammenstraat 86
2000 Antwerpen
03/234.25.50

Addictstore.com

Openingsuren:
Maandag: 12u - 18u30
Dinsdag tot Vrijdag: 11u - 18u30
Zaterdag: 10u - 18u30
Eerste zondag van de maand

AntwerpBenBen


BenBen...Antwerps design met een uitgesproken vrouwelijke toets.
De flagship store van dit Belgische label vinden we in de hippe Kloosterstraat in Antwerpen. Het label brengt betaalbare mode die kwalitatief is en voor iedereen wel wat moois heeft, van vrouwen met maat 36 tot 48!
De collecties staan bekend om hun kleuren, prints en verfijnde details en worden als één geheel gezien: een broek, een topje en een jasje. Dit zorgt voor een mooi totaalbeeld dat perfect samengaat met de beleving én het persoonlijk advies.
Ze stralen comfort, kracht en elegantie uit en voelen heerlijk aangenaam aan dankzij de hoogwaardige stoffen.

Voordeel: 30% korting op aankoop


Kloosterstraat 32
2000 Antwerpen
0493/08.13.56


benbenantwerp.be

Openingsuren:
Woensdag tot Zondag 10.30u - 18.00u

BenBen

AntwerpBitte Kai RandSinds 2008 is de collectie van Bitte Kai Rand aanwezig in dé modestraat van Antwerpen, de Nationalestraat. Een Deens label met een eigenzinnig design dat enkel werkt met natuurlijke materialen: wol, zijde, katoen en linnen.

Bitte Kai Rand (1981) heeft zijn thuisbasis in de oude haven van Kopenhagen en is een van de toonaangevende Deense modehuizen. Logisch dat ze een shop openden in havenstad Antwerpen...

De zusjes Maes, Iris, Annie en Dinah vertegenwoordigen het label in België. Dinah is verantwoordelijk voor de Antwerp store, Iris en Annie vind je in hun shop in Brugge.

Pure en tijdloze mode, draagbaar voor dames met een uiteenlopende interesses en een uitgesproken smaak...Voordeel: 10% korting op aankoop


Bitte Kai Rand

Nationalestraat 74
2000 Antwerpen
03/226.20.71

bittekairand.be

Openingsuren:

Dinsdag tot Zaterdag: 11.00u - 18.00u
Elke eerste zondag van de maand 14.00u - 18.00u

AntwerpFaçon JacminFaçon Jacmin...het verhaal van de Belgische ontwerpster Alexandra Jacminen haar ondernemende tweelingzus Ségolène...
Alexandra studeerde af aan La Cambre en werkte voor Maison Martin Margiela en Jean-Paul Gaultier vooraleer haar eigen merk Façon Jacmin in 2016 op te richten.

De denim wordt hier gediversifieerd en verfijnd en stelt 3 collecties voor:

  • een tijdloze prêt-à-porter collectie
  • een seizoensgebonden collectie
  • een upcycled artisanale en milieubewuste capsule collectie, handgemaakt in het atelier in Parijs

Beïnvloed door de jaren 1970 en 1990 onderzoeken Alexandra's ontwerpen de concepten van mannelijkheid, vrouwelijkheid en verleiding.


De collectie wordt gemaakt uit Japans denim, wereldwijd bekend als de meest kwalitatieve denim. Dankzij het natuurlijk indigo waarmee Japanse denim wordt gekleurd, zit er een waaier aan diepe blauwvarianten in de stukken van Façon Jacmin. De kleur blijft beter behouden omdat de denim tweemaal vaker wordt gekleurd dan normaal.
Het gebruik van traditionele weefmachines geven een strakker weefpatroon, wat tegelijkertijd zorgt voor sterkte en zachtheid.


Voordeel: 10% korting op aankoop


FACON Jacmin


Kammenstraat 58
2000 Antwerpen
0474/33.02.55


faconjacmin.com

Openingsuren:

Dinsdag tot Zaterdag: 10.30u - 18.00u

Geek StoreFans 


Het adres voor het hedendaagse Geek community gebeuren in Antwerpen. Sci-fi- en fantasyliefhebbers in en ver buiten Antwerpen vonden hun weg al naar dit hoekpand in de Kammenstraat.

Marvel, DC.Comics, HotToys the Avengers, Dragonmeat, Harry Potter,... ze zijn allemaal te verkrijgen of te bestellen bij Fans.

Al 38 jaar de legendarische plek voor alles wat alternatief is in Antwerpen en ver daarbuiten...


Voordeel: 5 euro korting op aankoop


 Kammenstraat 80
2000 Antwerpen
03/232.31.72

fanssite.be


Fansstie geek


Openingsuren:
Maandag tot Donderdag 11.00u - 18.00u
Vrijdag 11.00u - 18.30u
Zaterdag 10.30u - 18.30u

A handmade productFilosophie 


De collecties van Sophie en haar team hebben een heel eigen karakter en kleuren buiten de lijntjes. Ze worden handgemaakt in hun atelier in Nepal.Bijgevolg is elk stuk uniek.

Door bewust te kiezen voor handgemaakte stukken, worden lokale tradities behouden en wordt het talent van de kunstenaars op een positieve manier aangemoedigd.

Een duurzame manier van werken met aandacht voor de armoedebestrijding waarbij de vakmensen die deze unieke producten maken een eerlijk loon krijgen.

Hier wordt afstand gedaan van massaproductie en ligt de nadruk op handgemaakte, eerlijke en natuurlijke producten die met aandacht voor de mens en het milieu gemaakt worden.


Voordeel: 10% korting op aankoop


filosophie a handmade product

Melkmarkt 21
2000 Antwerpen

ourfilosophie.com

Openingsuren:
Dinsdag tot Zaterdag 11.00u - 18.00u 

ChocoladecaféGünther Watté 


Een man en zijn passies…van patissier tot chocolatier… 

Günther volgde een opleiding tot confiserie-banketbakker en etalagist. Na 15 jaar in de ouderlijke zaak gewerkt te hebben als patissier besloot hij in Antwerpen zijn chocoladecafé te openen… Afkomstig van Kapellen-op-den-Bos was Antwerpen al altijd zijn favoriete uitgaansplek…dus die keuze was snel gemaakt. 

Het chocoladecafé van Günther is een unieke plek voor fijnproevers. Als je na een eerste kennismaking hebt genoten van de prachtige etalage en binnenstapt in het café, komt het aroma van chocolade en vers gebrande koffie je al meteen tegemoet. 

De vers gemaakte pralines nemen je mee op ontdekkingstocht door een wereld van smaken en indrukken als kardemon, gember, fleur de sel, sarwak peper, champagne, … 

 


Voordeel: 10% korting op aankoop


Gunther Watté chocoladecafé

Chocoladecafé Günther Watté

Steenhouwersvest 30
2000 Antwerpen
03/293.58.94

watte.be

Openingsuren:
Dinsdag tot Zaterdag: 10.30u - 18.00u
Zondag 13.00u - 18.00u

AntwerpKOMONO 


Antwerpenaars Raf Maes en Anton Janssens zagen in 2009 een gat in de markt om een merk te bouwen rond trendy zonnebrillen en horloges. Met hun kwalitatief en origineel concept veroverden ze in een razendsnel tempo de wereld.
Hun eerste concept store openden ze in Antwerpen. Maar ondertussen vind je Komono overal, zelfs in de bekendste museumwinkels als in het MoMA in New York wat weer nieuwe klanten aantrekt.

Ze voeren bewust geen dure marketingcampagnes, het is de beleving die zijn werk doet. Social media zijn wel belangrijk en influencers met veel volgers promoten het merk.

Komono staat voor een lifestyle gerelateerd aan kunst, mode, reizen, fotografie, ... en is opgebouwd uit 3 collecties:


Core Collection of de basislijn
Crafted collection vervaardigd uit high-level materiaal en met oog voor detail
Curated Collection of de kunstzinnige lijn in samenwerking met kunstenaars, unieke stukken 

 


Voordeel: flashy Komono gadget twv 30€


KOMONO

KOMONO
Kammenstraat 46
2000 Antwerpen
03/689.06.01
  
www.komono.com


Openingsuren:
Maandag tot Zaterdag 10.00u - 18.00u 

AntwerpLEF 


Sinds 2008 maakt Johan van Boetiek Lef een geliefd shoppingadres voor heren met leuke draagbare kleding met een hoek af...zoals hij het zelf omschrijft.  

Johan probeert de mode niet te volgen maar haalt in huis wat hij zelf leuk vindt, van casual tot kostuums, vaak ook ‘mod’-invloeden, de modernist kledingstijl die opkwam in Londen en populair was in de jaren 1960.   

Dat de visie van Johan meer dan geapprecieerd wordt, blijkt uit het erg divers publiek dat bij Lef over de vloer komt, nl. klanten van 16 jaar tot 80 jaar... 

 


Voordeel: 10% korting op aankoop


LEF antwerpen

Lef Antwerpen  

Minderbroedersrui  55  
2000 Antwerpen  
03/225.05.62  

LEF.be  

Openingsuren:  
Dinsdag  tot  Zaterdag:  10.30u - 18.00u  

AntwerpLIES MERTENS 


Lies en haar team ontwerpen hun handtassen vanuit hun Antwerpse studio waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Puur, eenvoudig en tijdloos, een handtas als partner voor al je activiteiten.   
 

Het leder is van de hoogste kwaliteit maar wordt geselecteerd uit resten die anders verspild zouden worden. Het leer is gelooid en wordt beschermd door gebruik te maken van nutuurlijke elementen.  
 

Haar sleutelwoorden ..efficiëntie en soberheid, maar ook luxe en elegantie.  
 

Omdat Lies nooit vond wat ze zocht in een handtas, besloot ze om er dan maar zelf te gaan maken. En al snel kwam de vraag of ze ook ergens besteld konden worden. Dat was aanvankelijk niet de bedoeling maar het idee van een eigen merk begon langzaam te groeien...  Voordeel: 10% korting op aankoop


Lies mertens handtassen


Steenhouwersvest 6  
2000 Antwerpen  
03/435.12.87  

Liesmertens.be 

 

Openingsuren:  
Woensdag - zaterdag:  11.00u - 18.00u  
Eerste zondag van de maand: 13u-18u 

 

Lockwood Avenue skateshop

Lockwood Avenue
IJzerenwaag 1-5
2000 Antwerpen
03/336.49.96
  
lockwood-avenue.com


Openingsuren: 
Maandag tot Donderdag 11.00u - 18.00u 
Vrijdag 11.00u - 18.30u 
Zaterdag 10.00u - 18.30u 

AntwerpLockwood Avenue 


Lockwood is het verhaal en geesteskind van rider Sven Aerts. Nadat hij terugkwam uit Los Angeles en in 1996 besloot een winkel te openen in Antwerpen, noemde hij hem naar de iconische skatespot in het zonnige noorden van LA, in the Lockwood Elementary School.

Ondertussen bereikte de shop en het bijbehorend skate team een wereldwijde bekendheid.

In 2007 besloot zijn door sneakers gepassioneerde vriendin Lina een winkel te openen met het oog op exclusieve sneakers, Avenue.

De winkels werden samengesmolten tot Lockwood Avenue en hebben een aanbod van meer dan honderd verschillende internationale merken.

Als je je na een bezoek aan de shop alsnog bedenkt en toch dat paar sneakers wenst te kopen, dan wordt jouw paar wereldwijd binnen de 3 werkdagen CO²-neutraal geleverd met UPS in gerecycled plasticvrij verpakkingsmateriaal.


Daarnaast is het team non-stop bezig zichzelf te heruitvinden en de ecologische voetafdruk van de shop en de klant te verkleinen. Voordeel: 10% korting op aankoop


Designer shopMade by Hand Bij MADE BY HAND designer shop vind je producten die door lokale designers worden vervaardigd of in kleine oplages worden geproduceerd.
Kwalitatief hoogstaande, duurzame juwelen en accessoires met een hedendaagse vormgeving.Voordeel: 10% korting op aankoop


MADE BY HAND designer shop


Kloosterstraat 6
2000 Antwerpen


+32/484.98.11.06


Openingsuren:
Woensdag tot Zondag: 11.00u - 18.00u


 

Inspired by colorsNoë Antwerp 


In de Kloosterstraat, op de kruising van de Modewijk met het trendy Zuid vinden we de 250 m² grote Brand Store van het modemerk Noë.

De volledige 88-kleurige collectie van schoenen, handtassen en accessoires wordt hier al 7 jaar aangeboden en is een waar begrip geworden in Antwerpen.

Italiaanse kwaliteit & natuurlijke materialen, handgemaakte eerlijke producten en een enthousiast team verwelkomen je in hun winkel!Voordeel: 30% korting op aankoop


Noë - inspired by colors


Noë Antwerp
Kloosterstraat 96
2000 Antwerpen
03/344.71.33

 

noeshop.eu


Openingsuren:
Dinsdag en Zondag: 13.00u - 18.00u
Woensdag tot Zaterdag: 10.00u - 18.00u

AntwerpRingz&Thingz


Ringz & Thingz... het begon 18 jaar geleden met een oorbellenwinkeltje in het kleinste winkeltje in de Kammenstraat.

Ondertussen zijn ze al 14 jaar gehuisvest in het mooie hoekpand...nog steeds in de Kammenstraat.

Vina, moeder van 3 dochters, zoekt met veel passie de leuke collecties bij elkaar, is altijd op de hoogte van de nieuwste trends, probeert toffe & betaalbare spullen bij elkaar te zoeken en deze op een toffe manier in de shop te presenteren.

Oorbellen, enkelbanden, armbanden, halskettingen, ringen, bandana's, strijkpatches...je vindt het allemaal bij Ringz & Thingz.Voordeel: 20% korting op aankoop


Noë - inspired by colors

Ringz & Thingz
Kammenstraat 67
2000 Antwerpen


Ringzandthingz.be


Openingsuren:
Maandag tot Vrijdag: 11u - 18u
Zaterdag: 11.30u - 18.30u
Eerste zondag van de maand: 12u - 17u 

AntwerpStudio Collect 


Hermien, Saskia, Magaly en Hannah studeerden alle vier af aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. In 2013 bundelden ze hun krachten in Studio Collect.
Elk stuk uit hun collectie maken ze zelf in hun atelier in Borgerhout.
Je wordt elke dag door één van hen ontvangen in hun winkel aan de Steenhouwersvest.

Naast hun 3 grote basiscollecties; de zilvercollectie (twee keer per jaar), 18 karaat goud collectie en de trouwringen collectie.
Daarnaast brengen ze regelmatig een nieuwe collectie uit, soms ook in samenwerking met andere labels als Arte en zelfs Duvel...

Inspiratie halen ze uit architectuur, de natuur, trappen, vintage voorwerpen en zelfs mechanische onderdelen...
Voordeel: 10% korting op aankoop


Studio Collect

Studio Collect
Steenhouwersvest 13
2000 Antwerpen
03/213.80.51

studiocollect.com

Openingsuren:
Maandag tot zaterdag 11.00u - 18.00u
Dinsdag gesloten
Eerste zondag van de maand 11.00u - 18.00u 

FootwearZAPPA


Zappa, stijlvolle dames- en herenschoen met een twist...
Ze hadden altijd al een heel unieke, uitgesproken stijl die zich vertaalt in een collectie van tijdloze basics tot statement stuks.

Voor de dames van sandalen en sneakers tot stoere laarsjes en vrouwelijke pumps...
Voor de mannen van boots met een hoog 'rock and roll' gehalte tot Old School sneakers...

Maar ook accessoires als juwelen, kousen, sjaals, handschoenen, tassen, ... altijd met mooie details en kwalitatieve materialen.

Merken die zich inzetten voor milieu en menselijk respect worden ondersteund.
Het overgrote deel van de schoenen wordt in Europa gemaakt, bij het kleine gedeelte dat in Azië wordt geproduceerd, wordt streng toegekeken of de fabrikant aan de ethische waarden voldoet.

Lokale productie en gebruik van lokale grondstoffen staan hoog in het vaandel.Voordeel: 10% korting op aankoop


Zappa Footwear

Zappa
Kammenstraat 74
2000 Antwerpen
03/288.96.74


zappa-footwear.be

Openingsuren:
Maandag tot Zaterdag: 10.30u - 18.00u
Elke eerste zondag van de maand: 13.00u - 17.30u

Boek nu je wandeling via onze contactpagina, mail naar info@antwerpgids.be of bel naar +32 478 84 91 12 .

Ik help je snel verder en we maken er een onvergetelijk dagje Antwerpen van.